Personligt brev - Sjuksköterska

: När du ska söka jobb är ditt personliga brev en viktig del i din ansökan, inte minst som sjuksköterska, distriktsköterska, röntgensköterska eller egentligen vilket yrke inom vården som helst.

Vanliga frågor

1. Vad är en bra start att inleda brevet med?

En bra start på ett personligt brev kan vara att berätta om dig som person och vilka drivkrafter just du har. Försök sedan beskriva dina tidigare arbetslivserfarenheter som är relevant mot jobbet du söker.

2. Vad är en bra avslutning på ett personligt brev?

En bra avslutning är att förklara att du gärna visar mer om vem du är på en kommande anställningsintervju!

3. Vad ska man låta bli att skriva?

Håll dig borta från utnötta uttryck och klyschor. Var tydlig med vem du är och hur du med dina kvalitéer kommer bidra till den kommande arbetsplatsen.

4. Våga sticka ut i ditt personliga brev!

Tänk på att våga vara personlig men samtidigt skriva information som är relevant mot jobbet och arbetsplatsen du söker. Tänk på att rekryteraren snabbt kommer läsa igenom din text – våga sticka ut!

5. Hur bör man formulera sig?

Formulera dig professionellt texten igenom. Men glöm inte att ditt personliga brev kan vara mer personligt än ditt CV.

6. Vilka egenskaper ska jag berätta om?

Rekryteraren är ute efter vad du kommer kunna bidra med till arbetsplatsen. Var därför konkret i vad du har för egenskaper som gör just du ska få jobbet. Lugn, stresstålig eller talar du kanske fler än ett språk?

Koppla ditt personliga brev med ett CV

För att skapa en röd tråd i din ansökan, tänk på att koppla ditt personliga brev med ett CV. Detta gäller för såväl design och layout!

Ladda ner CV
Ladda ner personligt brev

Såhär skriver du ett bra personligt brev