CV Sjuksköterska

För att visa att du är en bra sjuksköterska är det viktigt att beskriva hur du fungerar i din yrkesroll. Syftet är att du ska få träffa rekryteraren och berätta mer om dig själv. Därför är det viktigt att ha ett CV som är tydligt och lätt att få en överblick över.

Vanliga frågor

1. Vad ska längden på ett CV vara?

Längden på ett CV bestäms efter din bakgrund och erfarenhet men en bra regel att förhålla sig till är 1-2 sidor.

2. Vilket typsnitt bör användas i ett CV?

Vår rekommendation på typsnitt är att välja ett vanligt typsnitt som exempelvis Calibri eller Sans Serif, då detta gör texten lättläst och enkel att förstå.

3. Vad är ett rekommenderat radavstånd?

Val av radavstånd beror på hur långt CV du har och hur mycket text du skrivit. Men för att få en lättläst text är ett bra riktmärke 1.0 – 1.5.

4. Bild i CV – Ja eller nej?

Detta är högst personligt men om du har en professionell bild som går i linje med jobbet du söker finns det en fördel att ha bild då hjälper rekryteraren att komma ihåg just dig!

5. Vad är en bra början på ett CV?

En bra start på ett CV kan vara att börja med en kort sammanfattning om dig som person och dina egenskaper. Försök väcka rekryterarens uppmärksamhet med din inledande text!

6. Vad ska en sjuksköterska nämna i sitt CV?

Om du har lång erfarenhet är det viktigt att detta är tydligt i ditt CV då detta generellt spelar stor roll för rekryteraren. Om är nyutexaminerad kan du istället fokusera på att kortfattat beskriva dig som person. Kanske är du stresstålig, lugn och trygg?

Koppla CV:t mot ditt personliga brev

Det är viktigt att hålla en röd tråd i din ansökan, tänk därför på att använda samma layout i såväl CV som ditt personliga brev.

Ladda ner CV här
Ladda ner personligt brev här

5 tips till att skriva ett bra CV